DET FINNS JU TÄLT I MOSUL – ATT BERÄTTA SIN HISTORIA, 25 SEPT KL 18.00

05 aug DET FINNS JU TÄLT I MOSUL – ATT BERÄTTA SIN HISTORIA, 25 SEPT KL 18.00

Kulturföreningen Kulturum arbetade under 2018 tillsammans med asylsökande personer fram föreställningen ”Det finns ju tält i Mosul”, som är baserad på deltagarnas egna upplevelser.

Varför är vi här? Hur tog vi oss till Sverige och hur ser våra liv ut nu?

Den 25 september kl 18.00 kommer några av skaparna till föreställningen till Sveriges Fängelsemuseum. Under kvällen får vi höra hur föreställningen växte fram ur en vilja att göra sin röst hörd och att få berätta sin historia. Vi kommer även att få ta del av texter ur föreställningen.

Tillsammans med Sveriges Fängelsemuseum samtalar vi om huruvida det är möjligt att jämföra föreställningens berättelser med 1800-talets folkvandring i Sverige från land till stad, då egendomslösa sökte sig in i städerna för att söka jobb. Kan vi se hur utanförskap speglas innanför murarna?

Evenemanget är en del av programserien ”Musik & Murar” och kommer att äga rum i lokalen ”teatern” i gamla cellfängelset som idag är Kulturhuset Gävle och Sveriges Fängelsemuseum. Evenemanget sker i samarbete med ABF Gästrikebygden, Region Gävleborg och Gävle kommun