FÖRFATTARSAMTAL: MARIA BOURONCLE 22 MAJ KL 17.30

26 apr FÖRFATTARSAMTAL: MARIA BOURONCLE 22 MAJ KL 17.30

Det kom för mig i en hast: historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson.

Det var en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut i skogen och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg, och vad som hände den där dagen 1929, berättas av Maria Bouroncle, Ingeborgs systers barnbarn.

Maria Bouroncle, född 1965 i Göteborg, är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete i Helsingfors, Köpenhamn och Washington DC, tillbaka i Sverige som författare på heltid. “Det kom för mig i en hast – Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson” är hennes debut. Nu kommer hon till Gävle!

22 maj kl 17.30 – 18.30, entréplanet i gamla cellfängelset, Kulturhuset Gävle/Sveriges Fängelsemuseum, Hamiltongatan 1, Gävle.

Boken kommer att finnas till försäljning på plats. Fri entré!