JOE HILL- TEMAUTSTÄLLNING 31 OKT – 30 DEC

06 Okt JOE HILL- TEMAUTSTÄLLNING 31 OKT – 30 DEC

”Joe Hill – i väntan på dödsstraffet” är en omarbetad version av Länsmuseets Gävleborgs utställning ”Joe Hill – martyren från Gävle”.

1915, den 19 november sköts Joe Hill till döds på statsfängelset i Utah. Trots otillräckliga bevis var han dömd för ett rånmord. Själv menade han att de behövde en syndabock: ”på grund av Morrisons ställning måste man finna en skyldig och fann då undertecknande, en landstrykare utan vänner, en svensk, och värst av allt en medlem i IWW, som hur som helst inte hade någon rätt att leva och därför utpekades som skyldig.”

Utställningen kan besökas under museets vanliga öppettider och pågår mellan den 31 oktober – 30 december.

Målning: Joe Hill, M Baer 1918/Walter P Reuther Library, Wayne State University.