”SE TILL MIG SOM LITEN ÄR” – EN UTSTÄLLNING OM BARNFATTIGDOM I GÄVLE

13 Feb ”SE TILL MIG SOM LITEN ÄR” – EN UTSTÄLLNING OM BARNFATTIGDOM I GÄVLE

24 FEBRUARI – 25 MARS I HÄKTET

Barnfattigdom har många ansikten och finns även i vår närmiljö. Det kan handla om hunger och kyla, men även utsatthet, att tvingas ta hand om missbrukande föräldrar eller att leva i ovisshet om framtiden. Det finns även barn som har allt materiellt sett, men saknar kärlek. Vad gör detta med barns drömmar och framtidstro?

I samarbete med Svenska kyrkan i Gävle, ABF och Kulturhuset Gävle visar vi utställningen ”Se till mig som liten är” – en utställning om barnfattigdom i Gävle som är producerad av Svenska kyrkan. Utställningen står i lokalen ”Häktet” som ligger på våning 2 bredvid utställningen ”Hotell Hamilton 2.0”. Utställningen har fri entré och har samma öppettider som Sveriges Fängelsemuseum.

Invigning sker den 24 februari kl 13.00. Kyrkoherde Karin Sarja berättar om utställningen och i anslutning till utställningen håller ABF en ritverkstad för barn kl 13.00-14.00.

Under sportlovet v. 9 håller ABF och Svenska Kyrkan ritverkstad för barn i utställningen tisdag, onsdag och torsdag kl 12.00-15.00.

Utställningen är även en del av Folkteaterns festival ”Drömmar och Demokrati”.