07 aug Stoltsverigefinne – en utställning för och med sverigefinska unga. 2 okt – 13 okt

Invigning onsdagen den 2 okt kl 17.00 med att Laura Hagström från Sverigefinska ungdomsförbundet berättar om projektet #stoltsverigefinne.

En utställning där unga sverigefinnar beskriver sin vardag, reflekterar över sin identitet och hur det är att tillhöra Sveriges största nationella minoritet. Ord och bild kommer från från instagramkontot @stoltsverigefinne där unga sverigefinnar delat med sig av sina tankar om sitt liv, sina rötter, sin sverigefinska identitet och det finska språket.

Utställningen är producerad av Sverigefinska ungdomsförbundet och är en del av minoritetsveckan i Gävle 2019.

Utställningen finns på våning 2, Sveriges Fängelsemuseum/Kulturhuset Gävle, Hamiltongatan 1. Utställningen har fri entré. Vill ni se Sveriges Fängelsemuseums övriga utställningar betalar ni entré som vanligt.

I samverkan med Gävle kommun som ingår i finskt förvaltningsområde, samt ABF Gästrikebygden.