GÄVLE MINNS JOE HILL

13 nov GÄVLE MINNS JOE HILL

Den 19 november 2015 var det 100 år sedan Joe Hill arkebuserades på ett fängelse i Utah, USA, för ett brott han troligtvis inte ens begått. Tillsammans minns vi Joe Hill denna dag.

PROGRAM 19 november

15.00 Minnesstund med musik och texter, Joe Hillgården. Fri entré.
15.30 Vernissage “FÖRLÅT SVERIGE” . En utställning av Fredric Ceson & Mikael Strömberg, Joe Hillgården. Fri entré.
16.00 Desirée Kjellberg visar utställningen “Joe Hill – i väntan på dödsstraffet” på Sveriges Fängelsemuseum, Kulturhuset Gävle. Fri entré.
17.00 ”Döden, staten och rättvisan” – ett samtal om dödstraffet
Välkommen till ett panelsamtal om dödstraffet och rättvisan; ur ett filosofiskt, etiskt och historiskt perspektiv. Dödstraffet avskaffades i Sverige 1921, men verkställs fortfarande i många stater i världen. Men har dödsstraffet någonsin haft någon preventiv effekt? Och vad gör dödsstraffet med samhället och de människor som tvingas utföra handlingen för staten på vars uppdrag det verkställs?
Medverkande:
Katarina Kallings, Sveriges Fängelsemuseum
Muhammed Arbabi, föreläsare och flykting
Anders Wesslén, curator och Joe Hill-kännare
Samtalsledare: Emelie Lundin, Vuxenskolan
Plats: teatern i gamla cellfängelset, Kulturhuset Gävle.
Fri entré
19.00 PREMIÄR ”Joe Hill ska dö”, en nyskriven pjäs av arbetarteater pegasus. Musikhuset. Biljetter bokas via hemsidan http://www.atpegasus.com/
20.30 Konsert “En sång kan inte arkebuseras” med Brolin & Callmer, en visduo som bjuder på Joe Hill, kvinnokamp och nedslag i en vriden vardag. Efter konserten avslutar vi dagen med allsång av Joe Hills låtar. Musikhuset. Fri entré.

Gävligt Gott serverar under dagen rätter inspirerade av Joe Hills liv, kl 11.00 – 19.00. Kulturhuset Gävle. Därefter har Asylkommitten fikaförsäljning på Musikhuset.