GUIDADE VISNINGAR

Kommer ni som ett mindre eller större sällskap och vill ha en upplevelse utöver det vanliga, rekommenderar vi att ni bokar en visning! Med engagemang och kunskap leder våra guider er genom 500 år av brott och straff. Ni börjar i slottshäktet från 1732 och möter den tid i Sverige då vi hade skam- och kroppstraff inför en publik av både barn och vuxna. I slottshäktet får ni även kika ner i en bevarad fånghåla från 1500-talet. Därefter tar vår guide er tvärs över gatan, till Gävleborgs länscellfängelse från 1847. En trappa upp fortsätter historien om den stora cellfängelsereformen i mitten av 1800-talet, då människor började bestraffas genom isolering.

Om ert sällskap önskar veta mer om vissa frågor, så kan våra guider rikta in visningen efter ert intresse. Det kan vara exempelvis häxprocesserna, avrättningar, religionsfrihet eller flyktförsök.

Med en guidning genom våra historiska utställningar vill vi även ge fördjupade kunskaper inom vår tids kriminalpolitiska debatt och brottsförebyggande arbete. Hur har vägen har sett ut fram till dagens svenska rättsamhälle, kan vi lära oss något av vår historia?

Våra visningar sker i samarbete med ABF Gästrikebygden. 

DAGTID, AUDIOGUIDE

dagaudio

Med en audioguide kan du gå runt i utställningarna på egen hand. Audioguiden ingår i entrén, så inga kostnader tillkommer.

Visningen behöver INTE bokas då den gäller under våra ordinarie öppettider. Vi rekommenderar dock att ni ringer och reserverar tiden om ni är ett större sällskap, för att undvika att det blir för stora grupper inne i utställningarna samtidigt.

DAG, VISNING

visningdag

Det går bra att boka en visning med en eller två guider. En guide brukar kunna ta en grupp upp till ca 15-20 pers. Är ni fler än så, delar vi upp er i två grupper.

Utöver entréavgiften, tillkommer kostnaden för en guide på 800:- och för två guider totalt på 1200:- . Gäller vardagar fram till 15.30.

Är ni en skolklass gäller andra priser. Se under För skolan

KVÄLL & HELG, VISNING

besok03

Är ni ett företag, en förening eller ett gäng glada kamrater så har vi självklart guidade visningar även under kvällstid och helger.

Utöver entréavgiften, tillkommer kostnaden för en guide på 1200:- och för två guider totalt 1600:-. Gäller vardagar från 15.30 fram till 19.00, samt helger. Vid storhelger tillkommer en extra avgift.

KONTAKTA OSS FÖR ATT BOKA EN VISNING!

ARRANGEMANG

VISNING MED KRIS GÄVLE

Vi samarbetar med KRIS GÄVLE (Kriminellas revansch i samhället) och kan erbjuda paketvisning med dem. Efter en visning hos oss får ni träffa representanter ur KRIS som berättar om hur det är att sitta på anstalt idag.

KONFERENSER

Vi är medlemmar i Gävle Convention Bureau (www.gavlecvb.se) och kan erbjuda både små och stora aktiviteter för företag, föreningar och stora organisationer när konferenser och kongresser förläggs till Gävle. Vi har plats för mingel och mat för upp mot 100 personer i anslutning till visningar av våra utställningar. Då vi inte har eget kök tar vi hjälp av Kafé Kåken som erbjuder närproducerad mat.

SKOLRESEPAKET

Gör en heldagsutflykt med klassen till Sveriges Fängelsemuseum och äventyrshuset Alborgen! Dagen börjar med en spännande guidad tur på museet och därefter fortsätter ni till Alborgen där eleverna får utlopp för all sin energi och kreativitet efter en god lunch.

Kontakta Alborgen för bokning och ytterligare information HÄR

KONTAKTA OSS SÅ SKAPAR VI JUST DITT ARRANGEMANG!

FÖR BUSSGRUPPER

FIKAPAKET

I samarbete med Kafé Kåken erbjuder vi bussgrupper fikapaket på förmiddagen eller eftermiddagen, inklusive entré till museet samt en historisk introduktion av en museiguide. Kostnad vardagar 110:-/pers, helger 130:-/pers.

I förmiddagsfikat ingår kaffe/the och smörgås.

I eftermiddagsfikat ingår kaffe/the/läsk, kanelbulle/mjuk kaka samt liten kaka.

LUNCHPAKET

I samarbete med kafé Kåken erbjuder vi bussgrupper en lokalproducerad lunchtallrik med alternativen kyckling/fisk/vegetarisk samt efterföljande kaffe och kaka.

Lunchpaketet gäller vardagar och kostar 220:-/pers och då ingår entré till museet samt en historisk introduktion av en museiguide.