HINSEBERG – ATT SKAPA MUSIK I ETT KVINNOFÄNGELSE, SARA THURESSON 16 NOV kl 14

Musikern Sara Thuresson har de senaste åren blivit extra uppmärksammad för sina projekt vid Sveriges tunga anstalter. Den 16 november kommer hon till Sveriges Fängelsemuseum och berättar om sitt projekt med kvinnor på Hinseberg, där de tillsammans skrev texter och musik. Arbetet resulterade i skivan ”Hinseberg” som kom ut 2017 och som Sara Thuresson under föredraget kommer att spela låtar från.

Efter spelning och föredrag kommer Sara Thuresson att hålla i en workshop i låtskrivande som avslutas med en öppen scen, för den som vill. I workshopen kommer Sara Thuresson att kompa på piano och hjälpa till att arbeta fram text och musik.

Kl 14.00 – 15.00 Föredrag och spelning. Fri entré. Ingen föranmälan behövs.

Kl 15.30 – 17.00 Workshop, som avslutas i öppen scen (frivilligt). Workshopen är gratis. Anmäl gärna senast 10 nov att du vill delta till anna.linander@fangelsemuseet.se. Deltagarna bjuds på fika med macka.

Föredraget och workshopen är två skilda aktiviteter, men den som vill får gärna delta i båda.

Evenemanget är en del av programserien ”Musik & Murar” och kommer att äga rum i lokalen ”teatern” i gamla cellfängelset som idag är Kulturhuset Gävle och Sveriges Fängelsemuseum. Evenemanget sker i samarbete med ABF Gästrikebygden, region Gävleborg och Gävle kommun.